Tuzla vijesti TK iz minute u minutuGradsko vijeće Tuzla: Saradnja između Grada Tuzle i...

Gradsko vijeće Tuzla: Saradnja između Grada Tuzle i Općine Campi Bisenzio

Sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla u četvrtak usvojeni su zaključci da Gradsko vijeće inicira bratimljenje Grada Tuzle sa ukrajinskim gradom Kijev, čime će se poslati jasna poruka da je Tuzla na strani Ukrajine i na pravoj strani, a protiv agresije i genocida, te se u tom smislu traži od gradonačelnika i resorne Službe da pripreme materijal i odgovarajuće odluke.

Gradsko vijeće sugeriše resornoj službi da se, prilikom pravljenja programa saradnje između Grada Tuzle i Općine CAMPI BISENZIO iz Firence, pokušaju iskoristiti i bogata iskustva koja je Italija ponijela u postkovidu. Takođe se traži od Turističke zajednice Grada Tuzla podatke o broju turista, odnosno dolazaka i noćenja italijanskih turista u Tuzli u toku 2019.,2020. i 2021. godine.

U drugom dijelu sjednice Gradskog vijeća, između ostalog, vijećnici su najviše vremena posvetili razmatranju i usvajanju izvještaja o radu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla za 2021. godinu. Također usvojeno je nekoliko odluka koje se odnose na izdavanje u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Grada.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU