02.12.2021
10 C
Tuzla

Grijanje u Tuzli bez većih problema, radovi u završnoj fazi

-

Sezona grijanja u Tuzli počela je 12. oktobra, a tehnološka proba sedam dana ranije. Za nešto više od mjesec dana, nije bilo većih problema, pa korisnici uglavnom imaju redovno snadbijevanje toplinskom energijom. Tome doprinose vanjske temperature, jer nije bilo minusa, ali i posao koji je urađen u periodu tehnološke probe, navode iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

”Mi redovno pratimo parametre koji su potrebni i zadovoljavajući za sistem daljinskog grijanja da bi obezbijedili zagrijavanje svim korisnicima. Nisu još bile niske temperature, te do sada nije bilo većih problema”, kaže Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Prije sezone grijanja, izvršene su određene rekonstrukcije na vrelovodnom sistemu, te ugradnja vrelovodnih ogranaka na nekoliko lokacija i obavljena topla proba, uglavnom za nove stambene objekte u gradu.

”Jedno je bila ugradnja vrelovodnog ogranka u Starom gradu za objekat Park Lake, tu je obavljena topla proba na zahtjev investitora. Izvršili smo i rekonstrukciju vrelovodnog ogranka u naselju Sjenjak, trenutno je probni pogon za Lamele 2 i 3 objekta Heez u naselju Sjenjak”, ističe on.

Na vrelovodnom sistemu, na južnoj magistrali od nadvožnjaka do objekta Stupine B11 u toku su završni radovi na magistralnom vrelovodu, kada su u pitanju građevinski radovi.

”Također smo radili u naselju Stupine Blok D, tamo smo radili rekonstrukciju toplovoda i tu je u završnoj fazi rekonstrukcija, građevinski dio, iako smo mašinski dio završili ranije. U naselju Slavinovići završili smo mašinski dio, imali smo problem odvodnje iz jedne komore, tako da smo morali i to da riješimo”, rekao je Sarić.

Svi ovi radovi uveliko će značiti još kvalitetnije snabdijevanje toplinskom energijom korisnika Centralnog grijanja. Od početka grijne sezone u Tuzli je i 152 nova korisnika, a uglavnom se radi o individualnim stambenim objektima. (RTVTK)

Preminuo je Salih Tučić

S tugom u srcu obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš voljeni Tučić (Mujo) Salih 1941-2021 preselio na ahiret u utorak, 30.11.2021. godine...