Grijanje u Tuzli bez većih problema, radovi u završnoj fazi

Sezona grijanja u Tuzli počela je 12. oktobra, a tehnološka proba sedam dana ranije. Za nešto više od mjesec dana, nije bilo većih problema, pa korisnici uglavnom imaju redovno snadbijevanje toplinskom energijom. Tome doprinose vanjske temperature, jer nije bilo minusa, ali i posao koji je urađen u periodu tehnološke probe, navode iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

”Mi redovno pratimo parametre koji su potrebni i zadovoljavajući za sistem daljinskog grijanja da bi obezbijedili zagrijavanje svim korisnicima. Nisu još bile niske temperature, te do sada nije bilo većih problema”, kaže Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Prije sezone grijanja, izvršene su određene rekonstrukcije na vrelovodnom sistemu, te ugradnja vrelovodnih ogranaka na nekoliko lokacija i obavljena topla proba, uglavnom za nove stambene objekte u gradu.

”Jedno je bila ugradnja vrelovodnog ogranka u Starom gradu za objekat Park Lake, tu je obavljena topla proba na zahtjev investitora. Izvršili smo i rekonstrukciju vrelovodnog ogranka u naselju Sjenjak, trenutno je probni pogon za Lamele 2 i 3 objekta Heez u naselju Sjenjak”, ističe on.

Na vrelovodnom sistemu, na južnoj magistrali od nadvožnjaka do objekta Stupine B11 u toku su završni radovi na magistralnom vrelovodu, kada su u pitanju građevinski radovi.

”Također smo radili u naselju Stupine Blok D, tamo smo radili rekonstrukciju toplovoda i tu je u završnoj fazi rekonstrukcija, građevinski dio, iako smo mašinski dio završili ranije. U naselju Slavinovići završili smo mašinski dio, imali smo problem odvodnje iz jedne komore, tako da smo morali i to da riješimo”, rekao je Sarić.

Svi ovi radovi uveliko će značiti još kvalitetnije snabdijevanje toplinskom energijom korisnika Centralnog grijanja. Od početka grijne sezone u Tuzli je i 152 nova korisnika, a uglavnom se radi o individualnim stambenim objektima. (RTVTK)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU