TuzlaGU Tuzla: Upriličen prijem za predstavnike Udruženja antifašista...

GU Tuzla: Upriličen prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle |

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, susreo se danas,   sa predstavnicima Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle.

Predstavnici Udruženja antifašista i NOR-a TK i Grada Tuzle čestitali su dr.sc. Zijadu Lugaviću na izboru za gradonačelnika Grada Tuzle i ovom prilikom željeli su upoznati gradonačelnika sa dosadašnjim i predstojećim aktivnostima Udruženja, kao i sa planovima vezano za ovogodišnje obilježavanje važnih datuma u historiji grada Tuzle i Bosne i Hercegovine, kao što su svečana akademija povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i svečana akademija povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić zahvalio je predstavnicima Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle na posjeti i pozivu da prisustvuje obilježavanju ovih značajnih datuma, te je istakao važnost širenja ideje antifašizma, po čemu je Tuzla jedinstven grad u BiH, te je podržao ideju većeg uključivanja mladih u aktivnosti i manifestacije ovog Udruženja, a koje se odnose na njegovanje tradicije antifašizma i kulture sjećanja.


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU