TuzlaHalilagić: Naša zahvalnost i poštovanje prema doprinosu 2....

Halilagić: Naša zahvalnost i poštovanje prema doprinosu 2. korpusa u odbrani BiH trebaju biti vidljivi svakodnevno | .

U povodu 30. godišnjice 2. korpusa ARBiH premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku u kojoj se kaže:

„Svim građanima Tuzlanskog kantona, a posebno pripadnicima 2. korpusa Armije RBiH, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke u povodu 30. godišnjice od formiranja Korpusa.

Naša zahvalnost i poštovanje prema doprinosu 2. korpusa u odbrani BiH trebaju biti vidljivi svakodnevno. Najbolje to potvrđujemo pažnjom koju poklanjamo pripadnicima 2. korpusa, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca i demobilisanim borcima. Stvarajući uslove da njihov život bude život dostojan čovjeka mi zajedno nastavljamo graditi BiH za kakvu su se oni borili u najtežem periodu.

Pažnja koju svi mi danas usmjeravamo prema obilježavanju ovog izuzetno važnog datuma nije toliko važna zbog starijih generacija, samih učesnika rata, nego zbog mladih generacija koje su stasale, a da ni tokom svog školovanja nisu imali priliku izučavati noviju historiju, niti se upoznati sa ovim činjenicama. Upravo zbog toga smo u udžbenike historije za IX razrede osnovnih škola uvrstili izučavanje ove tematike. Da se novim generacijama približi i objasne događaji iz, ne tako davne historije, a čije refleksije i danas osjećamo.

Stoga je naša trajna obaveza da dostojanstvenim obilježavanjem godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine čuvamo sjećanje na borbu za slobodu Bosne i Hercegovine“.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU