Hodžić: Iskorak u podršci Centru ‘Koraci nade’

U okviru obilježavanja šestog oktobra, Svjetskog dana cerebralne paralize, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić posjetili su danas Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade“ u Tuzli.

Cilj današnjem posjete je detaljnije upoznavanje sa radom Centra, ali i skretanje pažnje javnosti i podizanje svijesti o pravima i mogućnostima djece i mladih sa cerebralnom paralizom.

Tokom današnje posjete premijer Hodžić i ministar Džidić su pohvalili rad i aktivnosti Centra, te istaknuli da se radi o objektu i instituciji veoma visokih standarda, u kojem se profesionalno radi i pomaže velikom broju djece i njihovim roditeljima da prevaziđu teškoće s kojima se susreću.

– Svjetski dan cerebralne paralize nalazi se u okvirima Dječije nedjelje koju obilježavamo ovih dana i naša moralna i svaka druga obaveza je da podržimo rad ove i drugih ovakvih institucija. Institucija koje nam, vršeći izuzetno važnu društveno odgovornu funkciju, pomažu i značajno olakšavaju život djeci koja, nažalost trebaju i zaslužuju, mnogo više naše pažnje – kazao je premijer Hodžić.

Ističe da su Vlada i resorno ministarstvo već ove godine napravili određeni iskorak i, u odnosu na dosadašnji period, povećali izdvajanja za finansiranje projekta ovog centra, te će i u narednom periodu nastaviti da, u skladu sa mogućnostima, pomažu rad ove ustanove.

Ministar Džidić je istakao da Vlada i Centar sarađuju već dugo vremena.

– Razumijemo ono što oni svakodnevno rade, pokazuju i naša redovna finansijska izdvajanja za pomoć u finansiranju rada Centra, a sve u cilju omogućavanja stvaranja uslova za optimalan rast i razvoj djece sa višestrukim smetnjama u skladu sa njihovim mogućnostima, ograničenjima i potrebama. Osim toga, razumijevajući značaj ukazivanja na prava, i mogućnosti  djece i uopće osoba sa cerebralnom paralizom, nedavno smo skromnim finansijskim sredstvima podržali i održavanje ove manifestacije – kazao je ministar Džidić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU