Gradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla uputili su čestitku građanima povodom Drugog oktobra – Dana oslobođenja Tuzle.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Prije sedamdeset i osam godina, drugog oktobra 1943. godine, Tuzla je svima pokazala i svojom unutarnjom snagom dokazala da je moguće pobijediti fašizam. Građani Tuzle, svih nacionalnosti, bili su jedinstveni i u borbi protiv fašizma i nacionalizma u toku rata 1992.-1995.

Antifašizam je civilizacijska tekovina, a antifašizam i antinacionalizam i danas predstavljaju najviši novo bosanskohercegovačkog patriotizma. Tuzlanke i Tuzlaci svojim tradicionalnim antifašizmom i zajedničkim životom predstavljaju svijetao primjer drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Dužni smo i danas, na ovaj značajni datum, odati počast svima onima koji su u borbi protiv fašizma u periodu 1941.-1945. i 1992.-1995. položili ono najvrednije – vlastite živote i upravo zbog njih nemamo pravo odustati u borbi protiv najvećeg neprijatelja čovječanstva – fašizma. Grad Tuzla, njene građanke i građani su bili i ostat će najvjerniji čuvari vrijednosti antifašizma.

Sretan vam Dan oslobođenja Tuzle, poštovane Tuzlanke i Tuzlaci.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle
Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare