18.01.2022
10 C
Tuzla

Imamović i Perić se sastali sa ambasadorom Fieldom

-

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić, upriličili su u utorak prijem za Nj.E. Matthew Fielda, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku u gradskoj upravi razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj saradnji Ambasade i Grada, njenom nastavku u budućnosti, te o ekonomskim i političkim temama, a jedna od tema bila je i politika prema mladima.

Gradonačelnik Imamović i predsjedavajuća Perić su ambasadoru Fieldu predstavili aktuelnu ekonomsku i političku situaciju u Tuzli, sa posebnim naglaskom na aktivnosti Grada Tuzle u cilju unapređenja kvaliteta života građana i projekte prema mladima.

“Zadovoljstvo mi je da sam imao čast razgovarati sa ambasadorom Velike Britanije i drago mi je da nam ovo nije prvi susret. Važno nam je da imamo razumijevanje ambasade velike sile Velike Britanije i da to razumijevanje imamo u kontinuitetu. Posebno smo razgovarali o problemima odlaska mladih, o ekonomskim pitanjima, pa i nekim političkim problemima u Bosni i Hercegovini, kako bi se kvalitet života građana poboljšao i spriječio odlazak mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo o ekologiji i razvoju ekonomije. Drago mi je da sam imao priliku ambasadoru Fieldu predstaviti inicijativu o racionalizaciji Federacije BiH i racionalizaciji zdravstvenog sistema u FBiH, kao jedan od prvih koraka ka boljem i funkcionalnijem uređenju Federacije“, izjavion je gradonačelnik Imamović nakon sastanka.

Ambasador Filed je izrazio zadovoljstvo susretom sa gradonačelnikom i predsjedavajućom Gradskog vijeća, a posebno rezultatima koje je Grad Tuzla postigao u oblasti razvoja ekonomije, turizma i ekologije.

Preminula je Husrefija Džaka

U dubokoj tuzi obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša voljena Džaka (rođ.Ahmedbegović) Husrefija 1947 - 2022 preminula u nedjelju, 16.01.2022. godine u...