Imenovan je Savjet za nauku i tehnologiju TK, Vedad Pašić predsjednik

Vlada TK je imenovala Kantonalni savjet za nauku i tehnologiju

Ovo je stručno i savjetodavno tijelo Vlade TK u sistemu naučnoistraživačke djelatnosti i tehnološkog razvoja, a u naredne četiri godine činit će ga osam predstavnika naučnih radnika i jedan predstavnik privrede.

Predsjednik ovog tijela je Vedad Pašić, a članovi su Bahrija Umihanić, Jasmina Husanović, Dženeta Omerdić, Alma Dizdarević, Midhat Jašić, Nermin Sarajlić, Nijaz Tihić, te Senad Karić kao predstavnik privrede.

Savjet će, između ostalog, pratiti stanje i razvoj naučnoistraživačkog rada i tehnološkog razvoja u Kantonu i predlagati mjere za unaprjeđivanje, davati preporuke s ciljem razvoja naučnoistraživačke infrastrukture i obuke nove generacije naučnika, predlagati mjere za afirmaciju i napredovanje naučnoistraživačkog kadra i naučnoistraživačkog rada, predlagati način finansiranja naučnoistraživačkog rada, kao i naučnoistraživačke projekte od interesa za Kanton, kao i projekte za jačanje kapaciteta i poboljšanja uslova istraživanja i razvoja i sl.

Imenovanjem ovog tijela Vlada ispunjava obavezu iz Zakona o naučnoistraživačkom radu, saopšteno je.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU