back to top

Intesa Sanpaolo banka: Prvi u BiH – kupovina osiguranja od nezgode putem mobilne aplikacije –

intesa sanpaolo banka: prvi u bih – kupovina osiguranja od nezgode putem mobilne aplikacije –

Prateći potrebe svojih klijenata, ali i generalna kretanja tržišta kada su u pitanju bankarske usluge, Intesa Sanpaolo Banka želi ići u korak s olakšavanjem svakodnevnice svojim, ali i potencijalnim klijentima. U jubilarnoj godini svoga djelovanja u Bosni i Hercegovini, Banka je odlučila uvesti nekoliko noviteta kada su u pitanju digitalne usluge u svojim aplikacijama ili mreži bankomata, a jedna od njih je i mogućnost kupovine osiguranja od nezgode putem m-Intesa mobilnog bankarstva Intesa Sanpaolo Banke. Riječ je o partnerstvu Banke s Vienna osiguranjem koji nakon dugogodišnje saradnje prave iskorak u inovacijama kada je ponuda usluga osiguranja u pitanju.

„Nakon što smo nedavno klijentima omogućili pregled pina za  Visa i Mastercard kartice u mobilnoj aplikaciji m-Intesa, sada je došlo vrijeme za još jedan odličan benefit našeg mobilnog bankarstva, a to je kupovina osiguranja putem navedene aplikacije. Prvenstveno smo u ponudu uvrstili osiguranje od nezgode, a u narednom periodu ponudit ćemo opciju ugovaranja i ostalih vrsta osiguranja koja budu mogla biti ugovorena na ovaj način. Izrazito smo ponosni na našu saradnju s Vienna osiguranjem, te što smo ovaj projekat iznijeli u zajedničkoj želji kako bismo se što više okrenuli digitalizaciji i olakšavanju potreba krajnjeg korisnika“, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Osiguranje od nezgode koje je moguće zaključiti putem m-Intese, može se realizirati u nekoliko jednostavnih koraka, u bilo kojem vremenskom periodu. Na taj način klijent ima više vremena za sebe, bez obaveze posjećivanja poslovnice, a ono što je najbitnije je mogućnost da se klijent zaštiti od eventualnih ozljeda.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo sa našim dugogodišnjim partnerom, Intesa Sanpaolo Bankom, lansirali prvo i na tržištu BiH jedinstveno osiguranje od posljedica nezgode koje se ugovara posredstvom mobilnog bankarstva. U današnjoj užurbanoj svakodnevnici nezgode se mogu desiti bilo kome, bilo kada i bilo gdje. Ne možemo ih predvidjeti niti spriječiti, ali možemo osigurati, i to online, iz udobnosti svog doma, u nekoliko jednostavnih koraka putem m-Intesa mobilnog bankarstva“, izjavila je Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG.

Za sve klijente Intesa Sanpaolo Banke i m-Intesa usluge dostupne su nove, poboljšane verzije aplikacije koje se mogu preuzeti putem Google Play i Apple store-a.


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU