Isplaćena jednokratna pomoć korisnicima egzistencijalnih naknada sa TK-a (VIDEO) | .

Ministarstvo za boračka pitanja danas je ralizovalo jednokratnu pomoć za 4248 demobilisanih boraca sa područja Tuzlanskog kantona, koji ostvaruju pravo na egzistencijalnu naknadu iz kantonalnog budžeta. Jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM iz federalnog budžeta, uz svoja redovna mjesečna primanja ranije su dobili korisnici boračkih naknada u skladu sa Uredbom Vlade FBiH.

Emir Sofić iz Srebrenika jedan je od demobilisanih boraca koji su bili u kampu u Sarajevu, odakle su prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine još 2016. delegirani zahtjevi od strane boraca. Jedan od zahtjeva je bio upravo redovna mjesecčna primanja, odnosno borački dodatak.

Tuzlanski kanton je prvi i jedini u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je omogućio isplatu jednokratnih pomoći za kategorije demobilisanih boraca čije egzistencijalne naknade se uplaćuju iz kantonalnog Budžeta.

Jednokratna pomoć prema riječima Sofića biće kap u moru u odnosu na poskupljenja koja traju već nekoliko mjeseci, ali će doprinijeti posebno onima koji imaju zdravstvenih problema.

Iz Budžeta Tuzlanskog kantona za ove namjene je izdvojeno oko 425 hiljada KM, a navedenom naknadom je obuhvaćeno 4248 korisnika

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU