Izuzeta droga i oružje u vrijednosti 110. 000 KM, uhapšena jedna osoba

Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona  su u četvrtak  izvršili pretrese na dvije lokacije na području Gračanice gdje su u vikendici koju koristi 30-godišnjak inicijala E.V. pronašli i oduzeli različite vrste opojnih droga, oružje te oko 75 hiljada konvertibilnih maraka.

Uhapšeni E.V. će biti predat tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Pretresi su realizovani na osnovu naredbe Općinskog suda Gračanica, a u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nezakonitog posjedovanja oružja.

izuzeta droga i oružje u vrijednosti 110. 000 km, uhapšena jedna osoba

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to: oko pola kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, oko 1 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”,  više od 900 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “extazi”, oko 75 000 KM u raznim apoenima, 5 pušaka (od čega 1 puško mitraljez), više od 1500 komada municije različitog kalibra, 3 pištolja, 2 digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku. Oduzete materije će u narednom periodu biti predmet vještačenja.

‘Procjena vrijednosti narkotičkih sredstava je negdje oko 35 hiljada maraka, dakle na ulici ona otprilike ima tu vrijednost i to ekstazija oko 20 hiljada,  kanabisa oko 10 hiljada i amfetamina oko 5 hiljada što ukupno znači sa oduzetom količinom novca za koju postoji osnov sumnje da je korišten u svrhe zloupotrebe opojnim drogama iznosi preko 110 hiljada maraka. ”, izjavio je direktor Uprave policije MUP -a TK  Dževad Korman.

Direktor Uprave policije MUP-a TK je kazao da je uhapšeni muškarac od ranije poznat policiji. U interesu  istrage nije mogao kazati da li je E. V. imao pomagače.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješnog kontinuiranog rada službenika Uprave policije MUP-a TK, koji će i u narednom periodu biti nastavljen u borbi protiv svih oblika  kriminala, s ciljem očuvanja i unapređenja stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

(TIP)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU