ŽiviniceIzvještaj dežurnih službi za 08.12.2022. godine

Izvještaj dežurnih službi za 08.12.2022. godine

izvještaj dežurnih službi za 08.12.2022. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u ulici Prvog marta.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 115 zdravstvenih usluga građanima, a medicinari i ljekari su imali jednu terensku intervenciju.

VATROGASCI:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

VODOVOD I KANALIZACIJE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno, dok je snabdijevanje vodom na području Dubrava otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla u proteklom danu i noći rođeno je deset beba, tri djevojčice i sedam dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 9:00 sati bio je umjereno zagađen.

BIHAMK:

Iz Bihamka vozačima skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Mehmed Smajlović

Prethodni članakINFO BLOK 07.12.2022.

rtvzivinice.tv

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU