Izvršena budžetska inspekcija rada osoblja i menadžmenta UKC Tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i isplate plaća, naknada i ukupnih primanja rukovodećeg osoblja i menadžmenta u JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC), te usklađenosti tih primanja s ograničenjima utvrđenim važećim propisima.

Vlada je zadužila menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla da analizira postojeće akte o utvrđivanju plaće direktora JZU UKC Tuzla i po potrebi predloži i donese nove.

Menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla zaduženi su da analiziraju postojeće akte JZU UKC Tuzla i po potrebi predlože i donesu nove akte o internim procedurama u postupcima obračuna i isplate naknada i dodataka na plaću.

Vlada je danas prihvatila Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi s migrantima na prostoru Tuzlanskog kantona za juni 2021. godine, kao i zbirnu informaciju za period januar – juni 2021. Tokom proteklog mjeseca službenici policije su pronašli i evidentirali 133 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU