back to top

JU Gimnazija Živinice: Uspješno okončano prvo polugodište

ju gimnazija živinice: uspješno okončano prvo polugodište

Prema riječima direktorice javne ustanove Gimnazija Živinice, Jasne Srabović, ova obrazovna ustanova uspješno je okončala prvo polugodište školske 2022./2023. godine.

Ukupna prosječna ocjena učenika živiničke Gimnazije je 4.2, a 26 učenika prvo polugodište okončalo je sa super odličnim uspjehom.

Učenici javne ustanove Gimnazija Živinice iz godine u godinu trude se postići što bolje rezultate i kada je u pitanju opći uspjeh ali i kada su u pitanju takmičenja na kojima uzimaju učešće. Ovoj informaciji svjedoči i podatak da su učenici živiničke Gimnazije u ovoj školskoj godini u odnosu na prošlu postigli bolje rezultate. Polaznici Gimnazije Živinice nakon napuštanja ove obrazovne ustanove, uspješno prelaze sve prepreke koje  se nalaze ispred njih i u toku fakultetskih dana, a znanje koje steknu u živiničkoj Gimnaziji služi im tokom čitavog života.

ju gimnazija živinice: uspješno okončano prvo polugodište

Nakon jednomjesečnog odmora, za najbolje učenike živiničke Gimnazije pored redovnih nastavnih aktivnosti bit će uključene i vannastavne aktivnosti koje će za cilj imati što bolju pripremu učenika za izazove koji će se naći pred njima poput brojnih školskih, gradskih, kantonalnih i ostalih takmičenja.

ju gimnazija živinice: uspješno okončano prvo polugodište

Pored redovnih aktivnosti učenici Gimnazije Živinice koji trenutno pohađaju ovu ustanovu trude se očuvati duh Gimnazije koji se prenosi iz generacije u generaciju, te svojom kreativnošću organizovati obilježavanje značajnih datuma što su u proteklim mjesecima i učinili. Živinički gimnazijalci protekle godine po prvi puta su obilježili i Dan srednjoškolaca.

ju gimnazija živinice: uspješno okončano prvo polugodište

Javnu ustanovu Gimnazija Živinice danas pohađaju 232 učenika, raspoređenih u  13 odjeljenja. Živinička Gimnazija već godinama uspješno realizuje nastavu u dva smjera, a to su opći i IT- smjer. Ukoliko ne bude promjena učenici bi se u školske klupe trebali vratiti 30. januara.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU