JU Gradski stadion Tušanj: Prezentacija Igo mašine i boje za markiranje sportskih terena

U službenim prostorijama JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla u srijedu u 12:00h održana je prezentacija i edukacija savremene i moderne Igo mašine i alata za markiranje sportskih terena kao i adekvatne boje koja se koristi za markiranje.

Obzirom da JU “Gradski stadion Tušanj” kao institucija koja održava sportske terene i možda jedina u BiH koja je nabavila profesionalnu mašinu za markiranje, uspostavili smo poslovnu saradnju sa Nikola Sumina  koji dolazi iz kompanije “Mercury” Hrvatska koja je generalni distributer za gore navedenu mašinu.

Prezentaciji novog sistema za markiranje i Igo mašine su prisustvovali predstavnici FK “Sloboda” Tuzla, FK “Borac” Banja Luka, FK “Radnik” Bijeljina” Bijeljina i FK “Zvijezda 09” Bijeljina. Obzirom da je i NS BiH podržao prezentaciju, nadali smo se da je tema zanimljiva i da će biti više zainteresovanih klubova, međutim šta je tu je.

Dio edukacije koji se odnosi na  upravljanje Igo mašinama i alatima te uspješno izvođenje markiranja kao i adekvatno korištenje boje za markiranje.

Veoma važan segment osposobljavanja budućih stručnjaka u ovoj oblasti predstavlja i segment pravilnog korištenja i brzine izvođenja markiranja, da se stručni kadar osposobi i animiraju ostali Klubovi odnosno organizacije koje održavaju sportske terene. Smatramo da treba ići u korak sa vremenom i prihvatati određena pomoćna sredstva kako bi bili produktivniji, efikasniji i samim tim ekonomičniji.

Sama činjenica da se Igo mašinom markiraju tereni Chelsea F.C., Munchester City F.C., Munchester United, FC Barcelona itd. govori o važnosti i primjeni Igo mašine kao i značaju markacije sportskih terena.

Poželjeli smo dobrodošlicu svim učesnicima prezentacije u naš Grad i naš “Tušanj”, zahvalili se na prisustvu i iskreno se nadamo jednoj pozitivnoj poslovnoj saradnji sa svim stadionima širom Bosne i Hercegovine.

(JU Gradski stadion Tušanj/)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU