JUČE “NA VLADI” ODOBRENA SREDSTVA ZA SLIJEDEĆE PROJEKTE:

Grad Tuzla – Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda, iznos od 400.000,00 KM uvećava se za iznos od 80.000,00 KM, za sufinansiranje kredita za realizaciju projekta.
Grad Tuzla i Općina Kladanj – 23.387,22 KM za rekonstrukciju mjesnog vodovoda „Stupari Selo“ u naseljima Stupari Selo, Dubrave, Plane u MZ Stupari (objekat pumpne stanice u krugu vodovoda Tuzla).

Općina Čelić – Uređenje korita Čelićke rijeke u dužini od 405,00 m, iznos od 200.000,00 KM uvećava se za iznos od 150.000,00 KM

Općina Kalesija – Regulacija korita rijeke Gribaje i Aščića potoka u svrhu sanacije posljedica od poplava u junu 2019. godine, potez oko pijace u Tojšićima cca 450 m, iznos od 440.000,00 KM uvećava se za iznos od 150.000,00 KM.

Općina Banovići – Regulacija korita rijeke Litve od Zanatskog centra do TK Borac II faza, 250.000,00 KM

Općina Doboj Istok i Grad Gračanica – 206.772,14 KM za rekonstrukciju potisnog cjevovoda od bunara NB-2 do rezervoara Zimar (vodovod Klokotnica), odnosno za rekonstrukciju cjevovoda čime bi se postigla veća iskorištenost kapaciteta bunara, smanjili gubici vode i obezbijedilo uredno vodosnabdijevanja MZ Lukavica, grad Gračanica.

Općina Doboj Istok i Grad Gračanica – 95.004,92 KM za realizaciju projekta Rekonstrukcije potisnog cjevovoda od bunara NB-2 do rezervoara Kloteks (vodovod Klokotnica) I faza –odnosno za realizaciju projekta potpune iskorištenosti kapaciteta predmetnog bunara,smanjenja gubitaka vode i obezbjeđenje urednog vodosnabdijevanja MZ Lukavica, grad Gračanica.
Općina Doboj Istok i Grad Gračanica – 111.767,22 KM za realizaciju projekta Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od rezervoara Kloteks do rezervoara Zimar (vodovod Klokotnica), općina Doboj Istok, odnosno za rekonstrukciju cjevovoda čime bi se postigla veća iskorištenost kapaciteta predmetnog bunara, smanjili gubici vode i obezbijedilo uredno vodosnabdijevanja MZ Lukavica, grad Gračanica.

Grad Gračanica – 59.997,45 KM za snabdijevanje pitkom vodom MZ-e Škahovica (Gornja zona faza Ib), odnosno za izgradnju kaptaže „Javor“, rekonstrukciju rezervoara „Škahovica“, „Okanovići“ i „Javor“, a sve s ciljem obezbjeđenja dovoljnih količina vode za stanovnike MZ Škahovica

Grad Lukavac – 105.209,12 KM – Izgradnja rezervoara za vodu Berkovica, odnosno za rješavanje urednog vodosnabdijevanja stanovnika MZ Berkovica.

Grad Živinice – 430.000,00 KM za izgradnju primarne distributivne mreže u naselju Ciljuge II – Trasa MZ Bašigovci, grad Živinice, odnosno za izgradnju primarnog voda i spajanje stanovnika naselja Ciljuge II na gradski vodovod.
Grad Živinice- 78.916,32 KM za izgradnju podstanice za vodovod „Stublovi“ u MZ Barice, odnosno stabiliziranje sistema distribucije vode u naselju Barice.
Grad Živinice – 67.222,79 KM za uvezivanje novog bunara EB-1 u postojeći vodovodni sistem MZ-e Priluk.

Grad Srebrenik – 150.000,00 KM – Izgradnja rezervoara za kvalitetnije i sigurnije snabdijevanje pitkom vodom stanovnika u užem urbanom dijelu grada Srebrenik.

The post JUČE “NA VLADI” ODOBRENA SREDSTVA ZA SLIJEDEĆE PROJEKTE: appeared first on Portal Gračanički.ba.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU