Kako kupiti Bitcoin putem interneta?

Najbolji način da razumijete Bitcoin i druge kriptovalute je jednostavno kupiti ih i isprobati.. Uvijek preporučujem svima da kupe Bitcoin u vrijednosti od jednog dolara (1$). Upravo to ulaganje od jednog dolara će ti dati iskustvo učenja, iskustvo kakvo ćeš rijetko dobiti za jedan dolar.

Prvo što trebate znati o kupovini Bitcoina jest da će Vam trebati dvije stvari:

-Mjesto za kupovinu – zamjena
-Mjesto za pohranu – novčanik

Pa to nas dovodi do sljedećeg pitanja kako kupiti Bitcoin?

Kupnja Bitcoina

Ulaganje u Bitcoin može izgledati komplikovano, ali puno je lakše kada ga raščlanite na korake. Kupovina Bitcoina iz dana u dan postaje sve lakša, a raste i legitimitet „razmjena“ i „novčanika“.

Coinbase je najgori novčanik koji možete odabrati sa sigurnosnog stajališta, ali razlog zbog kojeg ga preporučujem početnicima je taj što je to i novčanik i razmjena u jednom, tako da Vaše prvo iskustvo kupovine Bitcoina čini mnogo jednostavnijim.

Svrha bitcoina je da posjedujete svoj novac i bez brige niko Vam ga ne možete uzeti. Postoji nešto što se zove Vaš „ključ“, to je nešto poput lozinke za Vaš novac.
Za mnogo ljudi je to zgodno, jer ako izgubite privatni ključ, novac ima istu vrijednost kao da ga nema. Ako se pitate kako kupiti Bitcoin ili neke druge kriptovalute i mislite da je to teško, nije, puno je jednostavnije nego što mislite.

Kao da imate neprobojni sef kojem ste izgubili kombinaciju. Znate gdje je novac, ali nemate načina da mu pristupite. Opasnost od toga da Coinbase pohranjuje Vaš privatni ključ je ta da ako ih neko hakira,tako izgubite novac. Ako bankrotiraju ili nestanu, gubite novac. Ako američka vlada odluči da Coinbase više ne može raditi, – izgubit ćete novac. Ukratko, Coinbase je dobar za učenje i kada ste na samom početku. Ali ako želite u materijalnu količinu novca uložiti kripto, ovo nije mjesto za to.

Napravite račun

Sjećate se kad ste prvi put dobili bankovni račun? U to se vrijeme moglo činiti lakim, ali retrospektivno, proces je bio prilično intenzivan. Morali ste se pojaviti u poslovnici banke. Također ste se morali pojaviti u radno vrijeme bankara usred radnog dana. Morali ste predočiti lični dokument sa fotografijom – nadređenom- a ako nadređeni nije bio tamo, morali ste doći drugi dan. Morali ste ispuniti obrazac za obrascem – sve na papiru – i potpisati ih kako bi ih mogli spremiti u arhivu. Sve da biste imali gdje pohraniti novac. Priprema za kupovinu kriptografije nije toliko različita, ali se obavlja samo putem interneta. Sjetite se toga kad Vas frustrira u bilo kojem trenutku procesa, da ne čekate u redovima.

Kupovina Bitcoina i drugih kriptovaluta

Nakon što ste naučili kako kupiti Bitcoin i kriptovalute, potrebno je da znate koju mjenjačnicu odabrati. Razmjene kripto valuta poput Coinbase i nekoliko tradicionalnih brokera poput Robinhooda mogu Vas pokrenuti da ulažete u bitcoin.

Razmislite o tome kako pohraniti svoju kriptovalutu.

Kupite. Shvatite koliko želite uložiti u bitcoin.

Upravljajte svojim ulaganjem. Odredite svoj dugoročni plan.

Ostali načini kupovina ili ulaganja u Bitcoin

Bitcoin bankomati

Oni rade poput uobičajenih bankomata, samo ih Vi možete koristiti za kupovinu i prodaju Bitcoina.
Bitcoin možete kupiti izravno od drugih vlasnika Bitcoina, putem peer-to-peer alata kao što su Bisq, Bitquick i LocalBitcoins.com. Budite izuzetno oprezni ako kupujete Bitcoin direktno od pojedinaca.

Grayscale Investments je upravitelj imovine digitalne valute. Dva njegova investicijska fonda – Grayscale Bitcoin Trust (simbol oznake mu je GBTC) i Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG) – javno se trguju na šalterima, što znači da ih možete kupiti putem mnogih brokera s popustom. Postoje naknade, a GBTC često trguje s premijom, odnosno GBTC dionice često koštaju više od bitcoina, iako je bitcoin njegovo jedino držanje. Razmišlja se da su neki investitori spremni platiti dodatno za kupnju Bitcoina putem tradicionalne burze, bez potrebe da brinu o novčanicima i pohrani.

Najbolja stvar kod Bitcoina da ne trebaš hiljade i hiljade početnog kapitala kako bi se okušali sa ovom kriptovalutom. Dovoljno je par dolara početnog ulaganja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU