Kalesija: Sutra predstavljanje poslovnih poduhvata u okviru projekta IMPAKT Inkubator poslovnih ideja – .

kalesija: sutra predstavljanje poslovnih poduhvata u okviru projekta impakt inkubator poslovnih ideja – .

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općina Kalesija realizira se integralni program podrške razvoju poduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Kao rezultat saradnje i poduzetničke obuke u sklopu inkubatora u Kalesiji će  3 poslovne ideje biti predstavljene, a  najbolje rangirani će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Investicijska fondacija Impakt i Općina Kalesija, uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona u četvrtak 2.2.2023. sa početkom u 10:00, u sali u kabinetu načelnika Kalesije, organiziraju javno predstavljanje poslovnih poduhvata učesnika inkubatora koji su u proteklom periodu vrijedno radili na razradi svojih poslovnih ideja.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine. Općina Kalesija jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta.


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU