back to top

KBS Seiken:Vrhunski rezultati na prvenstvu FBiH

kbs seiken:vrhunski rezultati na prvenstvu fbih

U Gradačcu je održano “18. Prvenstvo Federacije BiH u karateu za kadete, juniore i U-21 (M+Ž)”, na kojem je učešće uzeo 321 takmičar iz 67 klubova.KBS “Seiken” Živinice na ovom prvenstvu je predstavljalo 6 takmičara.
Naši takmičari su imali izuzetno uspješne nastupe osvojivši 4 medalje, zlata vrijedne, u izetno jakoj konkurenciji, s ozbirom na to da je riječ o drugom, na ljestvici važnosti, takmičenju u državi, pod pokroviteljstvom Karate saveza BiH.Srebrnu medalju je osvojio Ahmed Šišić-borbe kadeti, a bronzane medalje  su osvojili: Zenunović Larisa – borbe juniorke, Zenunović Larisa, Mušanović Bekir – borbe juniori i  Sakić Nedžad – borbe kadeti.
Zapažene nastupe imali su  Hemić Rasim – kate kadeti i Mešić Arnes – borbe kadeti, ali im je nedostajalo sportske sreće, te su nažalost ostali bez sjajnog odličja.
Ponosni smo na cijelu ekipu naših takmičara, koji su još jednom dokazali da se predan rad i trud, borbenost i požrtvovanost, bez kalkulacija, uvijek na kraju isplate.Sljedeći plijen su medalje sa državnog prvenstva, koje će se održati u Bugojnu, u mjesecu septembru, ako Bog da.
Medalje sa državnog prvenstva otvaraju vrata karate reprezentacije BiH i izlazak na međunarodnu takmičarsku scenu. To je svakako jedan od prioritetnih ciljeva našeg kluba, koji ispunjavamo svake godine, a nadamo se da će tako biti i ove 2023., ako Bog da./Uprava kluba/

 

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU