Kolegij Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu

Povodom zahtjeva 10 vijećnika za održavanje vanredne tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu Tuzli, Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla je za danas zakazala sjednicu Kolegija Gradskog vijeća Tuzla.

Sjednici Kolegija je prisustvovao i načelnik Policijske uprave Tuzla, glavni inspektor Siniša Vareškić,koji je podnioiscrpnu i detaljnu informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području grada Tuzle u 2021. godini.

Načelnik Policijske uprave Tuzla je, između ostalog, naveo da je bezbjednosna situacija na području grada na zadovoljavajućem nivou te da građani Tuzle nemaju razloga za zabrinutost jer Policijska uprava, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, redovno i pravovremeno preduzima sve mjere i aktivnosti u cilju zaštite ljudi i imovine, sprečavanja krivičnih aktivnosti, održavanja javnog reda i mira i otkrivanja i gonjenja počinilaca, što je u konačnici rezultiralo i poboljšanjem stanja u oblasti borbe protiv kriminala i evidentnim smanjenjem ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, te povećanjem broja rasvijetljenih krivičnih djela, naročito najtežih.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio pohvale Policijskoj upravi Tuzlaza visok stepen profesionalne policijske usluge u zajednici i brzo i efikasno djelovanje, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, naročito imajući u vidu nedavno rasvijetljene slučajeve krivičnog djela ubistva, bludnih radnji nad maloljetnom osobom, navođenja na prostituciju i pronalazak i oduzimanje veće količine narkotičkih sredstva i drugih predmeta. Svi navedeni događaji su riješeni, otkriveni počinioci i podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio podršku Policijskoj upravi Tuzla da i u narednom periodu sve svoje obaveze izvršava odgovorno i u skladu sa najvišim policijskim standardima.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU