Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiKoncert klasične muzike „Ljetna promenada 5“ u dvorištu Ateljea Ismet Mujezinović

Koncert klasične muzike „Ljetna promenada 5“ u dvorištu Ateljea Ismet Mujezinović

-

Manifestacija „Ljeto u Tuzli“ već dugi niz godina svojim programima posebno promoviše i afirmiše mlade umjetnike i njihovo stvaralaštvo

Upravo u okviru ove manifestacije, već petu godinu u nizu održava se i koncert klasične muzike „Ljetna promenada“.

U organizaciji Udruženja za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju „Star Art“ iz Tuzle, ova manifestacija prati rast i razvoj dvije renomirane, mlade tuzlanske umjetnice Katarine Pavljašević i Ene Ovčine, a unazad dvije godine predstavlja i učenike Osnovne muzičke škole u Tuzli. Ove godine na koncertu se Eni i Katarini pridužila još jedna uspješna mlada bosanskohercegovačka umjetnica, klaviristica Monika Tadić.

Katarina Pavljašević, studentica je na gudačkom odsjeku Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Roberta Lakatoša. Ena Ovčina je diplomant i magistrant Muzičke akademije u Zagrebu, a radi kao profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.  Monika Tadić, završila je Muzičku akademiju u Sarajevu, kao jedan od najuspješnijih studenata klavirskog odsjeka, a danas radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi u Živinicama.

Na koncertu uz ove umjetnice nastupaju i učenici Osnovne muzičke škole Vuk Noah Stolica, Nikola Pavljašević, Laura Nikešić i Mak Hadžiefendić.

„Ljetna promenada 5“ će biti održana u srijedu 14. jula u 20 sati u bašti Ateljea „Ismet Mujezinović“. Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije u okviru „Ljeta u Tuzli“ je Grad Tuzla, a koproducent Centar za kulturu Tuzla.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...