TuzlaKoncert Tuzlanke Arine Behlilović sa profesorima iz Austrije...

Koncert Tuzlanke Arine Behlilović sa profesorima iz Austrije | .

U utorak, 14.februara 2023.godine u sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla biće upriličen koncert za ljubitelje klasične muzike sa djelima Čajkovskog, Debisija i Ravela.

Solista na violini je Tuzlanka Arina Behlilović, studentica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu, a umjetnički saradnik na klaviru je profesor Univerziteta Mozarteum, Patrick Leung.

Koncert će biti realiziran u organizaciji Srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla uz pokroviteljstvo projekta Erasmus+ Univerziteta Mozarteum Salzburg, Grada Tuzle i Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona. Na koncertu će biti prisutna profesorica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu, Klara Flieder Pantillon, violinista u čijoj klasi se nalazi  solistica Arina Behlilović.

Profesori iz Austrije su vrlo rado prihvatili prijedlog za održavanje koncerta u Tuzli. Saradnja se uspostavila i u Sarajevu, tako da će u narednom periodu gostovati i lično muzicirati za Sarajevsku publiku i profesori Leung i Flieder-Pantillon, a u najavi je i masterclass violine za studente Muzičke akademije Sarajevo kao i za učenike Srednje Muzičke škole u Tuzli.

Upućen je poziv građanima, ljubiteljima klasične muzike da dolaskom na koncert uveličaju ovaj kulturni internacionalni događaj.

Tuzla, 14.02.2023.godine u 19,00 sati
Sala: Bosanski kulturni centar Tuzla 
Ulica Mije Keroševića Guje 3, Tuzla 75000

(Rtv7)


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU