Koncertna izvedba mjuzikla “Kosa” 26. juna 2022. u BKC TK u Tuzli

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u nedjelju 26. juna 2022. godine bit će mjesto koncertne izvedbe mjuzikla KOSA, koju realizira Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Ambasadom SAD u BIH, BH Broadway i BHRT-om.

Koncert je jedan od najvećih kulturno-muzičkih događaja koji ove godine ima priliku vidjeti publika u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a u njemu učestvuju Sarajevska filharmonija sa horom Opere kao i solisti: Aida Mušanović, Melisa Hajurlahović, Nedim Bašić, Hana Zrno, Faris Pinjo, Marko Mirković, Malik Smajlović, Nikolina Vujić, Sanjin Arnautović, Lejla Jusić i Mona Muratović, Sara Vojiči, uz Bend Muzičke produkcije BHRT.

Značaj i kvalitet događaja najbolje ilustruju i imena koja učestvuju u njegovoj ralizaciji. Kompozitor je Galt MacDermot, dok režiju potpisuje Aaron Thielen, umjetnički direktor The Marriott Theatre. Dirigent Ryan Nelson, stalni je muzički reditelj u The Marriott Theatreu i profesor na prestižnom muzičkom programu Sveučilišta Northwestern.

Mjuzikl KOSA bit će izveden u samo tri bh. grada. Premijera je zakazana za 24. jun 2022. na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, dan kasnije 25. juna 2022. program će moći vidjeti publika u Kulturnom centru Pale, a 26. juna 2022. u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Prisustvo događaju, za koji vlada veliko interesovanje, je besplatno uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj telefona 035 311 070 ili e-mail adresu [email protected] svakim radnim danom od 8. do 15. sati, zaključno sa 24.06.2022.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU