Tuzla vijestiVijestiKontinuiran proces osnaživanja i treniranja mladih osoba sa invaliditetom u TK

Kontinuiran proces osnaživanja i treniranja mladih osoba sa invaliditetom u TK

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić prisustvovao je završnoj konferenciji o saradnji i partnerstvu u razvoju kapaciteta za samostalan život osoba s invaliditetom Informativnog centra za osobe sa invaliditetom “Lotos”.

Na skupu je napravljen rezime kontinuiranog procesa osnaživanja i treniranja mladih osoba sa invaliditetom. 

-Oglašavanje-

Naglašavajući da su u tom procesu ključne riječi saradnja i partnerstvo ministar Džidić je izrazio uvjerenje kako će na konferenciji biti donijeti  zaključci koji će biti jedan od puteva kojima će da nastupa Vlada TK.

Kao učesnici konferencije, putem zoom platforme prisutnima se obratilo više osoba sa invaliditetom koji su vlastitim iskustvima i porukama ukazali na važnost prava, slobode, dostojanstva i aktivizma u ovoj oblasti.

Na skupu je istaknuto da treba pomoći mladima osobama sa invaliditetom da odluke donose sami razvijanjem svojih kapaciteta te omogućiti podršku da bi se ostvarili u bilo kojoj sferi života jer nemaju mnogo mogućnosti za obrazovanje a kasnije i za zapošljavanje što utiče i na nizak nivo samopouzdanja.

Projekt „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini“ Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla provodi u saradnji sa Centrom za samostalan život STIL iz Stockholma u okviru programa organizacije MyRight BiH, saopćeno je iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Popularno ovih dana