back to top

Korman: Ćustendil pucao iz službenog pištolja, A.K. bila jedina meta

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman i načelnik Policijske uprave Tuzla Siniša Varaškić danas su na pres-konferenciji govorili o ubistvu koja se sinoć oko 21 sat dogodilo u Tržnom centru “Sjenjak” kada je Elvis Ćustendil hicima iz pištolja usmrtio 52-godišnju A.K. 

Prema riječima direktora Kormana, Ćustendil je bio policijski inspektor koji je radio u Operativnom centru MUP-a TK, a svojevremno je bio i zamjenik komandira Policijske stanice Istok. 

– Posljednja tri dana je na godišnjem odmoru. Pucao je iz službenog pištolja koji je morao ostaviti kada je odlazio na godišnji odmor. Unutrašnja istraga utvrdit će da li je bilo propusta u postupanju u tom slučaju – kazao je Korman. 

Protiv Ćustendila vođen je disciplinski postupak 2020. godine zbog učešća u saobraćajnoj nesreći pod dejstvom alkohola. Drugih prijava, prema riječima Kormana, nije bilo i trenutno se ne raspolaže s informacijama da je imao problema s kolegama na poslu. 

Motiv ubistva A.K. nije poznat, ali je žena bila jedina meta Ćustendila koji je u nju ispalio više hitaca. Potom se dao u bijeg, a uhapšen je 20-ak minuta nakon počinjenja krivičnog djela. 

Inače, Ćustendil je jučer konzumirao alkohol u ugostiteljskom objektu u kojem je suvlasnica A.K., a zvao je i policijsku patrolu koja je intervenisala i udaljila jednog gosta iz objekta. Nedugo nakon toga, Ćustendil je pucao u A.K. i usmrtio je na mjestu događaja, a potom se zaputio prema mjestu stanovanja. 

Ćustendil je zvanično suspendovan, a uskoro će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. 

federalna.ba/Fena

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU