back to top

Košarka:KK Novi Travnik-KK Basket 55:101

košarka:kk novi travnik-kk basket 55:101

Nakon dvadeset i dvije utakmice spuštena je zavjesa na regularni dio sezone u A2 ligi.U posljednjoj utamici dvadeset drugog kola ekipa KK Basket je gostovala kod ekipe Novoga Travnika , gdje smo ubilježili novu pobjedu.

Stručnom štabu su bili na raspolaganju svi igrači.Utakmicu su ovaj puta najviše iznijeli naši mladi članovi.Udarni trio Meštrić,Korkutović i Dedajić su odmarali, uz neznatnu minutažu,čuvajući se za naredne utamice.

Krajnji rezultat utakmice Novi Travnik-Basket Živinice je glasio 55:101.Svih 22 utakmice su dobijene,većinom sa velikom razlikom.Sada nam slijedi najvažniji dio sezone,takozvani Final Four koji će se igrati narednog vikenda u našoj dvorani.

Narednog vikenda Živinice domaćin Final Foura

U subotu 6.maja, u Gradskoj dvorani Živinice sa početkom 16,30 sati,igraju se utakmice Final Four.Prvo će nastupiti drugoplasirana ekipa KK Star iz Fojnice i trećeplasirana ekipa Iskre iz Bugojna.

Drugi polufinalni par od 19 sati, činit će prvoplasirana ekipa KK Basket Živinice i četveroplasirana ekipa KK Gračanica iz Gračanice.

Finalna utakmica je na programu u nedjelju, 7.maja sa početkom od 19 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje košarke igre,simpatizere,navijače,sponzore,naše najmlađe članove i medije da se odazovu i prisustvuju ovom velikom događaju, čiji će pobjednik izboriti plasman u viši rang,tj. A-1 ligu FBH.Nadamo se da će to biti naša ekipa KK Basket./Press KK Basket Živinice/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU