ŽiviniceKrajem tekućeg mjeseca počinje isplata socijalnih davanja na...

Krajem tekućeg mjeseca počinje isplata socijalnih davanja na području TK-a

krajem tekućeg mjeseca počinje isplata socijalnih davanja na području tk-a

Isplata socijalnih davanja će započeti krajem februara i nastaviti početkom marta, potvrdio je za našu Televiziju resorni ministar Mirsad Muhamedbegović.

Zbog  administrativnog pravnih prepreka koje je kantonalno resorno ministarstvo trebalo da uskladi sa Federalnim Zakonom o materijalnoj podršci  porodica sa djecom, ne moguće je bilo započeti  isplatu socijalnih davanja  ranije na području TK-a, pojašnjava resorni ministar i dodaje da očekuje da će Centri za socijalni rad što prije prikupiti i dostaviti potrebnu dokumentaciju kako bi isplata mogla početi do kraja mjeseca.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela potrebne odluke za isplatu svih socijalnih davanja za 2023. godinu koje su dostavljene Centrima za socijalni rad, izuzev odluka o utvrđivanju novčane pomoći u prehrani djeteta do šest mjeseci  i   o visini jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta.

U budžetu TK-a samo za isplatu naknada  majkama porodiljama planirano je oko 30 miliona KM,a za uvećani dječiji dodatak preko milion KM ,  dodaje ministar.

O utvrđivanju novčane pomoći u prehrani djeteta do šest mjeseci  i   o visini jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta, Ministarstvo će u što kraćem roku dostaviti obavještenje i za ova dva prava. U vezi s tim Ministarstvo je preduzelo sve radnje kako bi u saradnji sa centrima za socijalni rad omogućilo da se što prije od strane centara za socijalni rad, resornom Ministarstvu dostave spiskovi na dalju obradu i isplatu.

Dijana Svrakić

Prethodni članakUčenici MSŠ Živinice prikupljaju pomoć narodu Turske i Sirije

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU