TK INFOKrizni štab TK treba donijeti mjere i preporuke za doček Nove godine

Krizni štab TK treba donijeti mjere i preporuke za doček Nove godine

Turistička zajednica Grada Tuzle i Grad Tuzla omogućili su obrtnicima s područja tog grada korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”.

  • Manifestacija je ove godine počela nešto ranije nego inače i otvorili smo je 10. decembra, upravo u namjeri da građankama i građanima Tuzle, ali i posjetiocima našeg grada pružimo praznični ugođaj, jer je s obzirom na higijensko-epidemiološke mjere bilo izuzetno teško planirati i organizirati doček Nove godine. Stoga smo za prioritet postavili organizaciju ove manifestacije koja služi kao podrška sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, koji je pretrpio štete usljed pandemije COVID-19, ali ujedno je i prilika da se obogati turistička ponuda u zimskom periodu – izjavila je za Fenu direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla Amra Jaganjac.

“Zima u Tuzli” će trajati do 9. januara naredne godine, a ugostitelji su priredili izvanrednu gastro ponudu, dok su organizatori pripremili bogat zabavno-muzički program u kojem će učestvovati muzički izvođači iz Tuzle, što je vid podrške tuzlanskim muzičarima, kojima je bilo uskraćeno izvođenje muzike uživo.

  • Budući da je Krizni štab Federacije BiH prepustio kantonalnim kriznim štabovima donošenje odluke o organizaciji javnih dočeka Nove godine, mi u Tuzli ćemo sačekati stav Kriznog štaba TK koji očekujemo do kraja ove sedmice, a u vezi s uputama ili preporukama u pogledu organizacije javnog dočeka Nove godine – kaže Jaganjac.

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić potvrdio je Feni da će Krizni štab TK zasjedati u narednim danima kako bi se raspravljalo o mjerama i preporukama za proslavu novogodišnjih praznika.

-Oglašavanje-

“Zima u Tuzli” se odvija na otvorenom prostoru Trga slobode u centru Tuzle, koji svojom velikom površinom pruža dovoljno prostora za 20 mobilnih kućica, ali i za kretanje posjetilaca, uz poštivanje aktuelnih mjera.

U Tuzlanskom kantonu broj zaraženih koronavirusom je u blagom padu, dok procenat vakcinisanih iznosi 33 posto. (Fena)

Popularno ovih dana