TuzlaKroz razgovore sa građanima do kvalitetnijih rješenja u...

Kroz razgovore sa građanima do kvalitetnijih rješenja u mjesnim zajednicama

Mještani mjesne zajednice Dragunja jučer su u radnu posjetu primili vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića.

Kako je tim povodom istakao Lugavić, kroz razgovore sa građanima u mjesnim zajednicama želi doći do kvalitetnijih rješenja u cilju poboljšanja kvaliteta uslova života mještana.

Prisutni su iskazali interesovanje za nekoliko konkretnih projekata, regulacija korita rijeke Tinje, zamjena autobusnih stajališta, mjesna ambulanta, uređenje parka za djecu sa pripadajućim mobilijarom i mogućnostima izgradnje vodovodne mreže sa gradom Srebrenikom.

Tokom sastanka, Lugavić izvijestio je prisutne da je već podnesen zahtjev za urbanističku saglasnost za rekonstrukciju korita rijeke Tinje, te da je u narednom periodu planirana sanacija i asfaltiranje puta prema izvorištu mineralne vode Vardice, u vrijednosti od oko 50.000KM.

U toku prethodne godine, na području mjesne zajednice Dragunja, izvedeni su radovi na sanaciji dijela krova prostorija mjesne zajednice, u vrijednosti oko 10.000KM, sanaciji i asfaltiranju puta za pravoslavno groblje Dragunja, u vrijednosti od 103.000KM, a organizovana je i izrada elaborata za čišćenje korita rijeke Tinje. Svi projekti finansirani su iz Budžeta Grada Tuzle.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU