Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha


lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip countacha

Prije nego što kupcima stigne reinkarnacija legendarnog sportskog modela, njegov prvi prototip iz 1971. godine, Countach LP 500, bit će dostavljen kupcu koji je posebno naručio da se za njega izradi tačna replika

Službena rekonstrukcija prvog Lamborghini Countacha, modela LP 500 iz 1971. godine, otkrivena je u talijanskoj vili D’Este na obali jezera Como. Nju su stručnjaci u Lamborghiniju izradili po narudžbi za poznatog i vrlo im važnog kupca i kolekcionara. Riječ je o potpuno od nule izrađenoj funkcionalnoj replici prvog prototipa na temelju kojeg je nastala ikona, danas poznata pod imenom Countach.

25.000 sati za rekonstrukciju

Lamborghinijevi stručnjaci utrošili su ukupno 25 tisuća radnih sati kako bi, vođeni nacrtima, fotografijama, zapisnicima sa sastanaka i drugim arhivskim materijalima načinili savršeno tačnu rekonstrukciju ovog vozila. LP 500 je, naime, prikazan na ženevskom salonu 1971., nakon toga je intenzivno dorađivan i testiran, da bi u konačnici bio potpuno uništen u crash testovima 1974. godine.

lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip countacha
Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha

Sada će ponovno oživjeti u jednakom obliku. U kompanijskoj diviziji Lamborghini Polo Storico rekonstruirali su svaki dio, od šasije, preko pogona pa do karoserije, a pritom su se služili i nekim originalnim, 50 godina starim dijelovima. Čak je i Pirelli sudjelovao u projektu, pomogavši pri rekonstrukciji guma koje su se 1971. nalazile na prototipu.

Arhive Pirellija poslužile su i u preciznom određivanju boje koja je tada bila korištena, pa je prepoznatljiva žuta boja, imena Giallo Fly Speciale, također vjerno reproducirana nakon detaljne analize, što bojom, što sastavom.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU