”Ljubav Omera i Merime” nova predstava tuzlanskog Pozorišta mladih u režiji Adnana Mujkića

Pozorište mladih Tuzla, Udruženje mladih Tuzla i Bosansko-kulturni centar TK danas su najavili početak rada na koprodukcijskoj predstavi “Ljubav Omera i Merime”.

Premijerno izvođenje predstave planirano je za 3. mart 2024. godine u povodu 20. rođendana Udruženja mladih Tuzle, a taj jubilej bit će obilježen tokom naredne godine s više manifestacija te na koncu dodjelom priznanja i premijerom dokumentarnog filma.

Predsjednik Udruženja mladih Adnan Mujkić istakao je kako se ovakav projekat može samo realizovati u koprodukciji, a oni su se odlučili za BKC TK zbog višegodišnje plodonosne saradnje.

Ovo je naša 101. predstava, a 40. koju režiram. Predstava priča o ljubavi i nisam želio da se zove “Smrt Omera i Merime”. Kroz priču o ljubavi pričamo o Bosni, tradiciji i običajima naroda u Bosni za vrijeme Osmanlija – kazao je Mujkić.

''ljubav omera i merime'' nova predstava tuzlanskog pozorišta mladih u režiji adnana mujkića
''Ljubav Omera i Merime'' nova predstava tuzlanskog Pozorišta mladih u režiji Adnana Mujkića

Direktor BKC TK Sead Muminović i direktorica Savremene umjetničke škole Tuzla Mirzeta Hadžić Suljkić pohvalili su entuzijazam mladih, baš kao i glumica Remira Osmanović koja igra u predstavi i koja je sretna što ovoga puta sarađuje sa mladim i talentovanim ljudima.

O predstavi nije bilo mnogo riječi jer se publici 3. marta želi prirediti spektakl u kojem učestvuje 50 glumaca, plesača i talentovanih osoba.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU