TuzlaLugavić primio delegacije Univerziteta u Pečuhu i Ekonomskog...

Lugavić primio delegacije Univerziteta u Pečuhu i Ekonomskog fakulteta u Tuzli, razgovaralo se o turizmu

Saradnja u oblasti turizma

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost u protokolarnoj posjeti Gradu Tuzli boravila je delegacija Univerziteta u Pečuhu, Republika Mađarska, zajedno sa profesorima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koju je predvodila prof.dr.sc. Ermina Smajlović. Delegaciju iz Pečuha, u sastavu Tibor Gonda, PhD i Zoltan Raffay PhD, primio je gradonačelnik Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić sa saradnicima.

Prepoznajući turistički potencijal grada Tuzle u cijelosti, i Panonskih jezera, koji mogu biti vrlo atraktivna destinacija  za posjetioce iz Mađarske, tokom sastanka, između ostalog, razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblasti turizma između ova dva grada.

Također, istaknut je značaj Međunarodnog aerodroma  Tuzla, kao i njegova povezanost sa drugim evropskim centrima, ali i ova dva grada koji mogu značajno produbiti svoju postojeću saradnju. Razgovarano je o mogućnosti zajedničkog apliciranja na međunarodne progame i projekte, a naročito u pogledu pristupačnosti turističkih destinacija i atrakcija, odnosno, kako postojeće turističke destinacije učiniti što pristupačnijim osobama sa poteškoćama u razvoju, kao i najznačajnijim projektima koji se provode u našoj lokalnoj zajednici.

“Buduća saradnja bi podrazumjevala učešće na zajedničkim  projektima, te zajedničkim projektima sa kojima možemo aplicirati za sredstva međunarodnih fondova, te promociji Panonskih jezera, kao i drugih turističkih atrakcija Tuzle u gradu Pečuhu.“, rekao je gradonačelnik Lugavić.

Današnjem sastanku prisustvovali su Amra Jaganjac, voditelj Turističke zajednice grada Tuzle i Maid Porobić, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU