Malik Smajlović iz Srebrenika nastupa na gala koncertu Tri tenora u Sarajevu

Mladi pjevač iz Srebrenika Malik Smajlović biće dio vrhunskog muzičkog događaja 18. novembra u dvorani Skenderija u Sarajevu. Gala koncert “Tri tenora” svjetski je projekt serije koncerata koji su započela tri najslavnija tenora svih vremena Lućano Pavaroti (Luciano Pavarotti), Hoze Kareras (Jose Carreras) i Plasido Domingo (Placido).

Koncerti „Tri tenora“ postali su najposjećeniji koncerti u historiji klasične muzike. Svojim repertoarom kompozicija iz različitih epoha i muzičkih stilova, a svakako i odabirom gostiju na koncertima – Bono Voks (Vox) Cukero ( Zucchero), Brajan Adams (Brayan Adams), Piter Gabrijel (Peter Gabriel), Selin Dion (Celin) i drugi, učinili su da klasična muzika bude prihvaćena i od velikog broja mlade publike.

Osim latino-američko i italijanskih tenora, organizatori će u Sarajevu dati priliku da se i naši mladi umjetnici predstave publici, a jedan od njih je Malik Smajlović.

malik smajlović iz srebrenika nastupa na gala koncertu tri tenora u sarajevu
Malik Smajlović iz Srebrenika nastupa na gala koncertu Tri tenora u Sarajevu

-“Prije mog odlaska na probe sa orkestrom imao sam probe sa našim mladim pjevačkim nadama Sarom Vojičić i Malikom Smajlovićem. Mislim da će naša Sara svojim pjevačkim sposobnostima i kvalitetima prevazići svog tatu Mladena Vojičića Tifu i zasjati kao zvjezda van naših granica. I Malik ima izuzetan glas i prava je šteta što nije nastavio školovanje na nekoj muzičkoj akademiji. Energija koja izbija iz ovog pjevača je to što privlači fanove na koncerte na kojima nastupa sa svojim bendom. Ovo će za njih biti izuzetna prilika da se uz zvjezde večeri, tri italijanska vrhunska tenora nađu u narednim projektima koje planiramo uraditi van naših granica”, istakao je dirigent koncerta, maestro Emir Nuhanović .

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU