04.12.2021
10 C
Tuzla

Maloljetnica u Tuzli prijavila taksistu za bludnje radnje, policija istražuje slučaj

-

Policijski službenici u Tuzli istražuju slučaj bludničenja nad 15-godišnjakinjom, koja je slučaj prijavila nadležnim organima, navodeći da ju je seksualno uznemiravao taksista.

Maloljetnica iz Tuzle 11. novembra ove godine Policijskoj stanici Zapad prijavila je da ju je muškarac seksualno uznemiravao.

“Dana 11. novembra oko 11:55 sati Policijska stanica Zapad je zaprimila prijavu krivičnog djela bludne radnje. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjek za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici”, istakla je glasnogovornica MUP-a TK Amra Kapidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, 15-godišnjakinja je slučaj seksualnog uznemiravanja prijavila policiji u pratnji majke, gdje je predala i dokaze. Također, zbog nastale situacije i preživljenog stresa, u anksioznom stanju, maloljetnica se za ljekarsku pomoć obratila i u Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje joj je pružen adekvatan tretman.

U toku sanacija puta na tri lokaliteta u tuzlanskom naselju Nikolići

U tuzlanskom naselju Nikolići, u sklopu projekta interventnih i sanacionih radova, Služba Civilne zaštite Tuzla posljednjih dana vrši sanaciju puta na tri lokaliteta. Riječ je...