Maloljetnik u Tuzli osumnjičen za lažno dojavljivanje o postavljenoj eksplozivnoj napravi

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, službenici Uprave policije MUP-a TK izvršili su pretres stambenog objekta u kojem je boravila maloljetna osobe osumnjičena za lažno dojavljivanje o postavljanju eksplozivne naprave te su tom prilikom izuzeti tragovi i dokazi važni za dalje vođenje krivičnog postupka.

Naime, 6. juna ove godine Policijskoj stanici Centar/PU Tuzla obratio se uposlenik Srednje medicinske škole Tuzla i prijavio da je na službenu e-mail adresu zaprimljena poruka da je u spomenutoj školi postavljeno eksplozivno sredstvo. Odmah nakon zaprimljene prijave, policijski službenici PS Centar/PU Tuzla izvršili su evakuaciju učenika i uposlenika škole, dok su službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ Uprave policije MUP-a TK-a izvršili unutrašnji pregled prostorija kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava.

U cilju rasvjetljavanja krivičnog djela, službenici Uprave policije/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili su izuzimanje potrebne dokumentacije, te poduzeli sve mjere i radnje u svrhu identifikacije pošiljaoca spornog e-maila.

Na osnovu prikupljenih informacija, uz saradnju sa međunarodnim policijskim agencijama i organizacijama, policijski službenici došli su do saznanja o mogućem počiniocu, a riječ je o maloljetnoj osobi.

U narednom periodu, protiv počinioca, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba znaka za pomoć i opasnost.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU