02.12.2021
10 C
Tuzla

Među antivakserima u Tuzli i doktori, bit će pokrenuto i pitanje njihove odgovornosti

-

Ljekarska komora TK o antivakserskom lobiju među doktorima

Ljekarska komora TK prati aktivnosti njihovih članova koji participiraju u radu Kriznih štabova i radu zdravstvenih ustanova na području TK u kojima se zbrinjavaju oboljeli od Covid 19 infekcije na području našeg kantona.

Komora izražava nezadovoljstvo procentom vakcinisanog stanovništava na području TK.

”Očekivali smo da će procenat vaksinisanih, obzirom na aktivnosti Kriznih štabova, biti znatno veći. Još jednom upućujemo apel građanima na području TK da se vakcinišu protiv Covid 19 infekcije, bilo kojom vakcinom dostupnom u našim zdravstvenim ustanovama”, istakli su.

Iz Ljekarske komore TK su ukazali i da je antivakserski lobi prisutan u Tuzlanskom kantonu, a među protivnicima imunizacije protiv koronavirusa nalaze se i ljekari. U svom saopštenju istakli su da će pokrenuti pitanje odgovornosti nesavjesnih kolega.

”Primijećene su i pojačane aktivnosti antivakserskih pokreta na području TK, a što je za nas iznenađujuće uz učešće pojednih članova LJKTK u istima. Osuđujemo antivakserske pokrete, osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima. LJKTK prati aktivnosti takvih članova, ograđuje se od istih i poziva ih da prestanu sa navedenim”, naveli su.

Kako su istakli, Ljekarska komora TK će sigurno postaviti pitanje odgovornosti takvih članova, jer propagiraju stavove suprotne preporukama Kriznih štabova, zdravstvenih institucija i Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama LJKTK, obavezujućim za članove Komore, navodi se u saopštenju koje su poslali.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK