back to top

Međunarodni aerodrom Tuzla dobija novi parking prostor

međunarodni aerodrom tuzla dobija novi parking prostor

Danas je završena procedura izbora nadzora, a potpisan je i ugovor sa izvođačem radova čime su izvršene sve potrebne radnje kako bi aerodrom Tuzla nakon 25 godina svog postojanja dobio novi, moderni i funkcionalni parking prostor!

Uporedo sa povećanjem broja destinacija i putnika koji putuju sa aerodroma Tuzla, osjetila se potreba i za proširenjem parkinga čiji kapacitet nije mogao da zadovolji potrebe svih korisnika aerodroma.

Rekonstrukcija parkinga aerodroma podrazumijeva asfaltiranje površina koje nisu dosad asfaltirane, te rekonstrukciju i asfaltiranje postojećeg parkinga.

Kapacitet parkinga će ubuduće biti 312 parking mjesta, imaće dva ulaza i tri izlaza čime će znatno ubrzati protok auta.

Što se tiče naplate parkinga uvodi se sistem naplate na dva automata koji će biti smješteni na parkingu dalje od dosadašnje naplatne kućice odnosno rampe tako da se korisnici koji plaćaju parking više neće zadržavati na samom izlazu i tako praviti dodatne gužve pri plaćanju i izlasku sa aerodroma.

Projekat čija vrijednost prelazi milion KM, finansiran je dijelom Vlade FBIH, a dijelom iz vlastitih sredstava Aerodroma Tuzla!

Pored konstantnih pregovora sa avio kompanijama uz zahtjeve za uvođenje novih avio linija i povećanja avio saobraćaja sa tuzlanskog aerodroma, na aerodromu se uveliko radi i gradi, a ujedno se planiraju i novi projekti./www.putujte.ba/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU