Mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom Domu Rada Vranješević

Segment koji je neizostavan dio politika velikih i uspješnih kompanija svakako je društvena odgovornost.

Mikrokreditno društvo Mikrofin godinama unazad posebnu pažnju posvećuje donacijama u zajednicama širom BiH, a svoj jubilej obilježava, prvom u nizu, donacijom koju su namijenili Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Banjoj Luci.

U okviru svog djelovanja, Mikrofin se gotovo uvijek odazove pozivu kada je u pitanju pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva, dok nerijetko i sam prepoznaje potrebe te prijevremeno reaguje.

mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom domu rada vranješević
Mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom Domu Rada Vranješević


Ova donacija dio je njihove strategije, ali i šireg plana koji je predviđen da se realizuje do kraja ove godine.

„Osjetili smo potrebu da 25 godina rada proslavimo na poseban način i da kroz svoje djelovanje pomognemo onima kojima je to zaista najpotrebnije. Mikrofin se neće zaustaviti na ovoj donaciji, jer smo odvojili značajan dio budžeta za ovu godinu kako bismo boravak mališana u domovima širom Bosne i Hercegovine učinili prijatnijim“, istakla je Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

U sklopu ove donacije uređena je i opremljena smještajna jedinica za adaptaciju djece koja tek dolaze u Dom, ali i Majčinski dom. Takođe, Mikrofin je uručio i svakom mališanu, školarcima i srednjoškolcima poseban poklon prilagođen uzrastu i intresovanju.

„Želim da izrazim zahvalnost dragim prijateljima naše velike kuće, Mikrokreditnom društvu Mikrofin, zbog realizovanog projekta renoviranja i opremanja vaspitne grupe za djecu na adaptaciji u našem Domu, čime je znatno unaprijeđen standard boravka naših štićenika.

Djeca su se veoma obradovala novom prostoru za boravak i poklonima koje je Mikrofin pripremio za sva 104 štićenika, a radost i osmijesi na njihovim licima, za nas su neprocjenjivi“, ističe Darijana Kecman, VD direktorica JU Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević.

mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom domu rada vranješević
Mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom Domu Rada Vranješević

Samo za Dom u Banjoj Luci Mikrofin je uložio oko 25.000,00 KM, dok je procjena da će do kraja ove godine donirati višestruko veća sredstava za pomoć ustanovama širom države. Pored predviđenih donacija za domove, lider na mikrokreditnom tržištu Mikrofin, nastavlja višegodišnju praksu pružanja podrške najranijvijim kategorijama u društvu, sa posebnim osvrtom na projekte namijenjene djeci i mladima.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU