Mladi šalju `poruke u boci` vlastima

Fondacija tuzlanske zajednice obilježiće Međunarodni dan mladih (12.08.2021.) u 11:00 sati u Cafe baru Sloboda. Kroz neformalno druženje i opuštenu atmosferu mladi iz Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice i mnogobrojni aktivisti iz lokalnih omladinskih udruženja razmijeniće mišljenja i ideje, te poslati `poruke u boci` nadležnima.

Kao i svake godine obilježavanjem Međunarodnog dana mladih u Fondaciji tuzlanske zajednice želimo skrenuti pažnju na mlade i kompleksne probleme sa kojima se mladi danas susreću, ali također želimo poslati poruku svima da je nophodno više ulagati u mlade i raditi sa mladim ljudima kako bi stvorili afirmativan ambijent u kojem mladi žele da ostanu. 

Kako bismo osigurali preduslove za sistematičan međusektoralni rad u ovoj oblasti, istog dana ćemo u 08:30 sati u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona potpisati Memorandum o partnerskom razumijevanju i strateškoj saradnji ove dvije ustanove s ciljem sporovođenja zajedničkih aktivnosti usmjerenih na poboljšanje položaja mladih ljudi u Tuzlanskom kantonu. Potpisivanju će prisustvovati izvršna direktorica FTZ Jasna Jašarević i resorni kantonalni ministar Zlatan Muratović.

Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu, te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Zato ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane mlade, ali i predstavnike sedme sile da nam se pridruže i budu glas populacije budućnosti u našoj državi, saopšteno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU