02.12.2021
10 C
Tuzla

MUP-a TK dobio 22 nova vozila

-

U krugu Jedinice policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP-a TK-a organizovana prezentacija motornih vozila, koja su nabavljena u okviru kontinuiranog unapređenja materijalno-tehničke opremljenosti i operativnosti policije, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Naime, riječ je o 22 motorna vozila, od kojih će deset kako je istakao direktor Uprave policije Dževad Korman koristiti policijske stanice shodno njihovim potrebama, osam vozila će biti raspoređeno kriminalističkoj policiji, dok su preostala četiri vozila namijenjena za druge organizacione jedinice.

Vlada TK je za nabavku 22 putnička vozila iz budžeta izdvojila 750.000 KM. Kupljena vozila namijenjena su radu na terenu, a bit će raspoređena u policijske stanice i za potrebe krim-policije.

˝Sama specifičnost policijskih zadataka zahtijeva od policijskih službenika brzinu i mobilnost. Svakako da će kupovina ovih novih, najmodernijih vozila doprinijeti efikasnijem izvršavanju njhovih službenih zadataka“, rekao je za FTV direktor Uprave policije MUP TK Dževad Korman.

˝Cijenimo da je materijalno tehnička opremljenost jedan jak preduslov da se očuva stanje sigurnosti na jednom zadovoljavajućem nivou, odnosno da se stepen ugroženosti smanji na minimalnu razinu“, kazao je za FTV ministar unutarnjih poslova TK Midhat Dobrnjić.

U toku je procedura nabavke dva specijalna vozila tzv. “presretači” za koje je Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila oko 300 hiljada maraka. U svom obraćanju predstavnicima medija, direktor je takođe rekao da je, pored kontinuiranog obučavanja policijskih službenika strateški cilj aktuelnog menadžmenta materijalno – tehničko opremanje policije.

˝Za nabavku dva specijalna vozila, oko 300.000 KM, takozvana presretača koja će biti opremljena najsavremenijim kamerama za registrovanje prekršaja u saobraćaju“, pojašnjava Korman.

Prema statističkim podacima, trenutno stanje u oblasti sigurnosti na području Tuzlanskog kantona zadovoljavajuće, te da je materijalno-tehnička opremljenost policije jedan od preduslova u očuvanju takvog stanja.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK