MUP-a TK dobio 22 nova vozila

U krugu Jedinice policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP-a TK-a organizovana prezentacija motornih vozila, koja su nabavljena u okviru kontinuiranog unapređenja materijalno-tehničke opremljenosti i operativnosti policije, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Naime, riječ je o 22 motorna vozila, od kojih će deset kako je istakao direktor Uprave policije Dževad Korman koristiti policijske stanice shodno njihovim potrebama, osam vozila će biti raspoređeno kriminalističkoj policiji, dok su preostala četiri vozila namijenjena za druge organizacione jedinice.

Vlada TK je za nabavku 22 putnička vozila iz budžeta izdvojila 750.000 KM. Kupljena vozila namijenjena su radu na terenu, a bit će raspoređena u policijske stanice i za potrebe krim-policije.

˝Sama specifičnost policijskih zadataka zahtijeva od policijskih službenika brzinu i mobilnost. Svakako da će kupovina ovih novih, najmodernijih vozila doprinijeti efikasnijem izvršavanju njhovih službenih zadataka“, rekao je za FTV direktor Uprave policije MUP TK Dževad Korman.

˝Cijenimo da je materijalno tehnička opremljenost jedan jak preduslov da se očuva stanje sigurnosti na jednom zadovoljavajućem nivou, odnosno da se stepen ugroženosti smanji na minimalnu razinu“, kazao je za FTV ministar unutarnjih poslova TK Midhat Dobrnjić.

U toku je procedura nabavke dva specijalna vozila tzv. “presretači” za koje je Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila oko 300 hiljada maraka. U svom obraćanju predstavnicima medija, direktor je takođe rekao da je, pored kontinuiranog obučavanja policijskih službenika strateški cilj aktuelnog menadžmenta materijalno – tehničko opremanje policije.

˝Za nabavku dva specijalna vozila, oko 300.000 KM, takozvana presretača koja će biti opremljena najsavremenijim kamerama za registrovanje prekršaja u saobraćaju“, pojašnjava Korman.

Prema statističkim podacima, trenutno stanje u oblasti sigurnosti na području Tuzlanskog kantona zadovoljavajuće, te da je materijalno-tehnička opremljenost policije jedan od preduslova u očuvanju takvog stanja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU