MUP TK: Izvršen pretres na 16 lokacija u TK, kod A.U.(1999) iz Gradačca pronađena opojna droga


Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata u periodu od 21. do 22.09.2021.godine izvršili pretrese na šesnaest lokacija na području Tuzle, Lukavca, Doboj Istoka, Gradačca, Srebrenika, Banovića, Kalesije, Živinica i Čelića.

Prilikom pretresa, pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 16 pvc. pakovanja sa sadržajem materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge “cannabis”, “amfetamin speed” i dr., 1 pvc. šprica sa sadržajem tečnosti koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”, stabljika dužine oko 40 cm koja svojim izgledom asocira na stabljiku “cannabisa”, ručno motane cigarete “joint”, digitalna vaga, 3 pištolja, 66 kom. metaka, 50 litara nafte, više kanistera, 2 cerade za tmv., više mobilnih telefona, centralna jedinica računara, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi poduzimanja daljnjih mjera i radnji, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: N.N., rođen 1991.godine nastanjen u Tuzli i S.B., rođen 1949.godine iz Čelića zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, E.L., rođen 1989.godine nastanjen na području Srebrenika i A.K., rođen 1992.godine nastanjen na području Banovića zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH, dok se nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 211. Krivičnog zakona FBiH sa kojim se dovodi u vezu jedno lice iz Tuzle.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv sljedećih lica zbog posjedovanja i zloupotrebe opojnih droga: H.K., rođen 1993.godine iz Tuzle, D.Lj., rođen 1999.godine iz Tuzle, A.P., rođen 1990.godine nastanjen na području Lukavca, A.S., rođen 1983.godine nastanjen na području Doboj Istoka, A.U., rođen 1999.godine iz Gradačca, J.D., rođen 1982.godine iz Srebrenika, A.H., rođen 1980.godine nastanjen na području Kalesije, A.K., rođen 1992.godine nastanjen na području Živinica i A.J., rođen 1998.godine nastanjen na području grada Tuzla.

www.b1tv.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU