back to top

Muzika: Koncert Udruženja sazlija”Sevdah”

muzika: koncert udruženja sazlija”sevdah”Naše poznate sazlije okupljene u Udruženju “Sevdah” često nastupaju i dobro su došli širom svijeta.Došlo je vrijeme da ih ponovo vidimo i čujemo i u našoj sredini, a postoji i lijep povod tome.Već u petak, 1.marta od 18 sati održat će koncert u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra.

“Dakle, ovaj koncert je poklon našem gradu povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a inače naše sazlije slave 30 godina od prvog okupljanja i 10 godina od registracije Udruženja”, kaže nam istaknuti sazlija Selmir Šljivić.

Bit će to odlična prilika da najbolji ambasadori kulture i tradicije u našem gradu još jednom pokažu i dokažu zašto su upravo oni najbolji ambasadori ne samo našeg grada, nego naroda i države. Uz tradicionalne pjesme sevdalinke, izvođene u takumu, sazlije će svirati i pjevati solo pjesme , a od gostiju će biti sazlije iz drugih gradova, Gradski mješoviti hor Živinice i Gradski dječiji hor “Poletarci” Živinice.

Svi koji vole saz, sevdalinku, naš grad i sve najbolje u njemu, neka dođu na koncert, pozivnica je naših jedinstvenih i uspješnih sazlija.

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU