Na festivalu Kaleidoskop u Tuzli nastupit će 17 bendova, evo kojih

Nakon dvije godine pauze, nastale uslijed ograničenja okupljanja zbog pandemije koronavirusom, u Tuzli se ove godine ponovo održava Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.

Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop 12 po redu, održaće se od 26. do 30. jula.

Organizator festivala je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu.

U organizaciju Kaleidoskopa uključene su i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene.

Na ovogodišnjem muzičkom dijelu Kaleidoskopa, publika će imati priliku slušati bendove iz Tuzle, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske.

U muzičkom dijelu 12. Kaleidoskopa će nastupiti 17 bendova: Urban&4, Edo Maajka, Letu štuke, Osvajači i Emir Hot, Frenkie, Zona isključenja, Zoster, Urban instinkt, Gomora, Only Attitude Counts, Contusio, Reluktant, Nula plus, Nije važno, E-play, Soul Alternative i Despotic Bullet. Idejno rješenje vizuala ovogodišnjeg Kaleidoskopa uradio je tuzlanski umjetnik Irfan Brković. Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskop, ulaz na sve događaje je besplatan.

kaleidoskop
kaleidoskop

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU