back to top

Na javni poziv za energetski siromašna domaćinstva, prijavljeno oko 10.000 domaćinstava iz Tuzle

Javni poziv Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku za dodjelu sredstava energetski siromašnim domaćinstvima/kućanstvima – podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, zatvoren je 10.11. 2023.

Do sada su se na Javni poziv prijavila 9653 domaćinstava iz Tuzle, kazala je za Tuzla Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzla. Lista korisnika, koju će utvrditi nadležno Ministarstvo, biće objavljena u ponedjeljak 20.11. na zvaničnoj internet stranici Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Građani će imati rok od 5 dana za za prigovore na objavljene liste koje će pismenim putem podnositi Službi za kultutu, sport, mlade i socijalnu zaštitu. Prigovor na objavljene liste, sa detaljnim obrazloženjem, predavaće se u Centru za pružanje usluga/Šalter sala Grada Tuzle.

Nadležna Službe Grada Tuzle prigovore će proslijediti Federalnom ministarstvu za rad i socijalnu politiku. Isplata sredstava domaćinstvima koja ispunjavaju uslove izvršiće se do kraja tekuće godine, kazala je Redžić.

()

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU