Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiNa Trgu Slobode u Tuzli danas Bajramski koncert

Na Trgu Slobode u Tuzli danas Bajramski koncert

-

Svečani Bajramski koncert bit će održan večeras na Trgu slobode, sa početkom u 20:45 sati

Gradski ansambl „Lege Artis“ već dugo godina nastupa na koncertima u povodu velikih vjerskih praznika.

Ove godine su se odlučili u saradnji sa Gradskom upravom i Centrom za kulturu Tuzla organizovati veliki Bajramski koncert na tuzlanskom Trgu slobode.

Želja im je na ovaj način još jednom prikazati multikulturalnost Tuzle.

„Ideja za organizaciju ovog koncerta potekla je od članova mješovitog hora „Lege Artis“. Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju kao kvalitetnu prepoznao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju. Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da će kao solisti, koji će izvoditi islamsku duhovnu muziku, nastupiti pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni“ – istakao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac hora Lege Artis“.

Jedinstvo različitosti je nešto po čemu je Tuzla prepoznatljiva i zbog toga je intencija Gradske uprave da ovakvi koncerti postati tradicija, ali i da se slični održavaju i za sve najvažnije katoličke, pravoslavne i jevrejske praznike.

„Mi u Tuzli njegujemo različitosti i na to smo posebno ponosni. Stoga sam i ideju iz „Lege Artisa“ shvatio kao još jednu želju i intenciju da te različitosti i njihovu harmoniju u Tuzli, istaknemo. Mi ovdje, svi slavimo sve, i tako je oduvijek bilo. Bajramski koncert na kojem kao solisti nastupaju pripadnici svih konfesija, koji izvode islamsku duhovnu muziku, još je jedna potvrda te naše harmonije“ – kazao je na press konferenciji koja je najavila ovaj događaj, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Specijalni gost na Bajramskom koncertu biće Nedžad Salković, doajen bosanskohercegovačke pjesme, koji će se na Trgu slobode predstaviti svojim tradicionalnim bajramskim repertoarom.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...