eNovostiTuzla vijestiNajava masovnijeg pristupa...

Najava masovnijeg pristupa vakcinaciji u Tuzlanskom kantonu

Iako je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 danas su organizirale sastanak na kojem je razgovarano o pripremama za moguće pogoršanje stanja

– Prisutna je niska stopa obolijevanja a proces vakcinacije odvija se prema do sada utvrđenim prioritetnim grupama. Najavljen je dolazak većeg broja vakcina u narednom periodu – rečeno je na redovnom sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19. 

-Oglašavanje-

Tokom sutrašnjeg dana u Zavod za javno zdravstvo TK stići će još 27.000 vakcina, koje sa vakcinama koje su pristigle ranije, otvaraju put ka masovnijem vakcinisanju.

Do sada je u Domu zdravlja Tuzla vakcinisano ukupno 18.768 gađana, rečeno je ovom prilikom.

Zbog potrebe zbrinjavanja tri nova pacijenta ponovo je otvoren respiratorni centar Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla dok je na Infektivnoj klinici hospitalizirano ukupno pet pacijenata oboljelih od COVID-19, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

DRUGI UPRAVO ČITAJU