Najavljena vježba Oružanih snaga BiH na Manjači – po NATO konceptu


najavljena vježba oružanih snaga bih na manjači – po nato konceptu

Na poligonu Manjača od ponedjeljka, 6. septembra, do 10. septembra pripadnici Oružanih snaga BiH vršit će vježbu ocjenjivanja Lake bataljonske pješadijske grupe, najavio je načelnik Zajedničkog štaba general-pukovnik Senad Mašović.

“Riječ je o vježbi koja će biti ocjenjivana od ocjenjivača Oružanih snaga BiH uz ocjenjivače partnerskih zemalja, te će u kompletnom procesu biti evaluirana od NATO saveza”, rekao je Mašović.

On je podsjetio da su Oružane snage BiH prošle godine sprovele dvije vrste ocjenivanja za Laku bataljonsku pješadijsku grupu.

On je u video-poruci dostavljenoj medijima naveo da će ove godine biti sprovedena vježba “SEL-dva” sa jasnim ciljem i namjerom da se Laka bataljonska pješadijska grupa pripremi za ključno i zahtjevno ocjenjivanje “NEL-dva” 2022. godine, a koje će u potpunosti sprovesti NATO.

“Ovaj zadatak nimalo nije lagan i podrazumijeva značajna sredstva, kao i značajno podizanje stepena interoperabilnosti i obuke i predstavlja zadatak koji vrlo jasno govori o sposobnostima i zadacima”, ali i mogućnostima OSBiH, kazao je Mašović.

Mašović je rekao da će vježba “SEL-dva” biti realizovana u skladu sa NATO konceptom operativnih sposobnosti i uz puno poštovanje svih epidemioloških mjera.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU