back to top

Napad na državljane Turske: Uhapšeno 5 osoba u Gračanici

Policija je uhapsila pet muškaraca zbog sumnje da su na području Gračanice napali osam državljana Turske od kojih su otuđili veću količinu novca, mobilne telefone i druge predmete, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Muškarci čiji su inicijali F.I. (37) i J.DŽ. (30) su, nakon kriminalističke obrade juče, uz izvještaj predati Kanotnalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Muškarci Ć.B. (28), E.I. (25) i H.M. (32) privedeni su danas u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj biti predati postupajućem tužiocu u zakonski predviđenom roku zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Pripadnici Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo, koje je počinjeno u noći između nedjelje i ponedjeljka, 12. i 13. novmbra, na području Gračanice nad osam državljana Turske, identifikovali i uhapsili osumnjičene.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU