Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiNastavak akcije 'Rudnik Soli': SIPA uhapsila pripadnika PU Gračanica

Nastavak akcije ‘Rudnik Soli’: SIPA uhapsila pripadnika PU Gračanica

-

Po nalogu Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Gračanica pripadnici SIPA-e obavljaju pretres porodične kuće u Gračanici

Radi se o nastavku istažnih radnji vezanih za predmet „Rudnik soli Tuzla“.

”Protiv Enesa Bešića, pripadnika PU Gračanica, otvorena je istraga. On je osumnjičen je da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi Minning & Drilling iz Gračanice, u više navrata posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana”, istakao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Prema riječima glasnogovornika SIPA-e Luke Miladinovića, izvršeni su pretresi na jednoj lokaciji, pretresi stana, pokretnih stvari i osoba. Tom prilikom su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti počinjene su po naredbama Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica.

  • Uhapšena osoba se nalazi trenutno u prostorijama SIPA-e, regionalna kancelarija Tuzla. Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena i o daljim postupcima s ovom osobom odučit će istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu i postupajući tužilac TK – kazao je Miladinović.

Radi se o nastavku prošlosedmične akcije u kojoj je, među ostalim, priveden i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...