Nastavak aktivnosti na uklanjanju starih i dotrajalih stabala i planiranje sadnje novih zasada

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, oformio radni tim sa šumarskim inženjerom na čelu koji je u proteklom periodu obišao lokacije na kojima se nalaze stabla  koja je potrebno ukloniti  zbog dotrajalosti. Zadatak radnog tima bio je da izradi stručni nalaz i mišljenje sa prijedlogom mjera na sanaciji i uklanjanju drveća koja predstavljaju opasnost za bezbjednost građana i materijalnih dobara.

U okviru pomenutih aktivnosti u koje su uvršteni i zahtjevi građana utvrđen je Program uklanjanja prioritetnih  stabala  te  u skladu s tim pristupilo se realizaciji navedenog.

Aktivnosti po navedenom programu, u četvrtak su se realizovale u ulici Strajka Mitrovića u MZ Brčanska Malta. U narednom periodu u skladu  sa vremenskim prilikama, realizacija aktivnosti će se nastaviti i na ostalim lokacijama predviđenim u Programu.

Također, u okviru  navedenih aktivnosti, u naredna dva mjeseca, planirana je sadnja novih sadnica na svim lokalitetima gdje se vrši uklanjanje starih stabala.

Mole se građani za strpljenje i oprez u navedenom periodu, kako bi JKP “Komunalac” doo Tuzla kome su navedeni poslovi povjereni mogao nesmetano obavljati poslove uklanjanja i orezivanja stabala na pomenutim lokacijama.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU